Innebörden av eliquid

För att enklast förklara detta ord behöver du först veta vad en e-cigarett är. Det är en elektrisk cigarett som används antingen som ersättning för, eller komplement till traditionella cigaretter. En e-cigarett har i huvudsak två beståndsdelar: En filterdel, eller behållare, samt batteriet. Om du har en e-cigarett med ett utseende som en traditionell cigarett byter man helt enkelt ut filterdelen när innehållet är slut. Har du en variant med behållare fyller du själv i innehållet. Vad det är som finns i filterdelen, eller fylls i behållaren är eliquid. Detta är den vätska som krävs för att e-cigaretten ska fungera. Det är även denna som ger dig smaken på röken, och även den önskade mängden av nikotinet. 

Skillnaden mellan en e-cigarett och en traditionell är dock giftmängden. När du röker den elektriska med eliquid slipper du alla farliga gifter, band annat både kolmonoxid och tjära. Röken som du inhalerar och blåser ut är nämligen vattenånga. Därmed är även den passiva rökningen borttagen.

Inköp av eliquid

Då du ska inhandla din eliquid har du egentligen två alternativ: näthandel eller fysisk butik. Det kan vara lite av en smaksak vilken variant man föredrar. Utbud och pris är oftast det som avgör. Då man söker billigast eliquid bör man vända sig till en nätbutik. Dessa kan nämligen hålla priserna åtskilligt mycket lägre än fysiska butiker, därför att här måste inte vare sig lagerkostnaden eller lokalkostnader räknas in.

Utbudet av eliquid i en nätbutik brukar vara ganska stort. Smaker finns i en hel uppsjö. Du kan hitta allt ifrån traditionell tobakssmak till lite exklusivare smaker som whiskey och rom. Gillar du godissmaker finns allt från lakrits till tutti frutti. Om det är fruktsocker som tilltalar dig mest kanske du vill prova på äpple eller jordgubbssmak. Utöver smakerna kan du även anpassa nikotininnehållet efter den styrka som du är van vid, eller välja ett nikotinfritt alternativ om du hellre vill det.​